D4Y_original


HÖGA KUSTEN COLLECTION - Norrfällsviken

Mala Norrfällsviken Mala Norrfällsviken

Amazonite

  • Ökad medvetenhet
  • Stödjer dig i förändring

Peacemärke
även kallat fredsmärket, användes av brittisk kärnvapennedrustnings-organisationen Campaign for Nuclear Disarmament i slutet av 1950-talet och har sedan dess använts världen över som en allmän fredssymbol. Symbolen är bildad av bokstäverna N och D i semaforalfabetet. De står för Nuclear Disarmament, kärnvapennedrustning.

Tofs
Tofs i nylon.
 

Norrfällsviken är väl den plats i Höga Kusten som utvecklats till något av ett fritidsparadis. Här kan besökaren välja ur ett mycket brett utbud av service och aktiviteter, oavsett om man kommer i bil eller med båt.

Här finns marina, camping, stugor, vandrarhem, 18-håls golfbana, minigolf, pizzeria, restauranger, fritids- och konferensanläggning med utomhuspool, affär, kiosk, bastu med äventyrsbad, havsbad med sandstrand och naturreservat. Här finns lekplats, kojbygge och pool för barnen. 

Och här finns en miljö som det kan vara svårt att hitta på andra håll. I fiskeläget, som är över 350 år gammalt, ligger de röda sjöbodarna längs den smala bygatan med gavlarna mot vattnet. 

Ovanför sjöbodarna ligger de små bostadshusen eller kokhusen. Ett litet kapell och några grånade gistvallar, där näten brukade hängas på tork, kompletterar bilden.

Läs mer om Norrfällsviken