D4Y_original_hemsida

Boka föreläsning
Jonas kommer gärna till ditt företag,  skola, förening eller bokcirkel etc  och håller ett föredrag om att nå sina drömmar eller om sitt författarskap. Kontakta Jonas för offert.

Jonas Kihlman

Jonas Kihlman Jonas Kihlman

Författare Jonas Kihlman
Kort och koncist beskriver detta Jonas Kihlman och hans författande. Jonas som aldrig hade läst en bok började plötsligt läsa när hans förstfödde dotter Amanda dog, 11 månader gammal i en hjärtsjukdom, det blev en typ av terapi i all sorg. Jonas Insåg efter att ha lästa ett par böcker att
"det där kan jag göra bättre själv",
säger Jonas och ler.  Sagt och gjort 400 sidor senare var hans första bok, en pusseldeckare på pränt. Men helt nöjd kände sig Jonas inte, han ville skriva om något som har betydelse, något som kunde skapa debatt. Ett teveprogram, en tanke, en idé. Mördare utan mord började ta form. Historien utspelar sig i Sigtuna med omnejd, då detta är hans egen hemmaplan och en underbart historisk miljö att skriva om. Behöver man ett förlag eller kan jag nå ut ändå, är jag min bäste dräng på riktigt, är tankar som snurrat i huvudet sedan manuskriptet blev klart.

"Mördare utan mord", är den första boken i en triologi. "Kontrollanten" kom ut hösten 2017 lagom till bokmässan i Göteborg där Jonas stod för första gången 2017. Och nu har den tredje och sista delen av trilogin kommit "Attentatorn", lagom till Bokmässan 2018.Följ Författare Jonas Kihlman på Facebook nedan.

MÖRDARE UTAN MORD
I en container i Sigtuna finner en äldre dam en åttaårig pojke. Han sitter framåtlutad som om han bad. I händerna håller han en morakniv som med kraft tryckts genom hans pannben och in i hjärnan.
 
När teknikerna genomsöker containern gör de ytterligare ett än mer makabert fynd. En pappkasse med några tidningar döljer ett 30 veckor gammalt foster. Ett vasst föremål har passerat dess hud. Tagit sig in genom magen och avslutat sin resa vid dess ryggrad.
 
När historien påbörjas har polisen även funnit en strypt kvinna i en sunkig lägenhet i Märsta. Ett klart trafficking fall, tror polisen. Har detta mord och de två andra något med varandra att göra?Under resan gång stöter poliserna på ett antal problem, men det mest frustrerande av dem är: Kan man enligt svensk lag döma någon för mord på ett foster om man inte finner dess moder?

KONTROLLANTEN
Varför kapar någon ett finger på en tiggare utanför ICA i Sigtuna?  
En kvinna fryser ihjäl i Slåttdalskrevan på Höga Kusten.
Ett ben amputeras på en man innan han mördas, även han tiggare. 


När man sedan gör fyndet i Sankt Pers kyrkoruin, börjar den makabra sanningen leta sig in polisens medvetande. Det som längre varit en vidrig verklighet i tredje världen, har nu även det nått Sverige?

Malte Severin, ordförande i World of Child anser att han är unik. Behöver det som finns i det mörka för att vara den fina människa han är. 


Spåren leder till de allra svartaste delarna av Darknet, där både tiggare och rika utnyttjas i en extremt kontrollerad miljö.

Kontroll signerad Kontrollanten!


ATTENTATORN
Semestertrafiken dånar fram genom Höga Kustens fantastiska landskap. 
Sprickbildningen i den norra av Högakustenbrons pyloner eskalerar med rasande hastighet. Den största katastrofen i Sveriges moderna historia är ett faktum när bron slutligen ger vika. 

En explosion vid Saltviksanstalten i Härnösand. En cell har med precision sprängts. En terrorist vandrar ut till en väntande helikopter. 
Statsministern och en handfull ministrar blir varse att ett av de högsta polisbefälen i Sverige blivit kidnappad. En kärnladdning detonerar över Östersjön. Helikoptern med terroristen försvinner för alltid i det karaktäristiska svampmolnet. Regeringen måste välja hur de vill att Sveriges mest meriterade polis ska avrättas. Efter avrättningen ställs regeringen för ytterligare tre val. 
Centralbankens depå, Friends Arena eller Malmö Arena. Statsminister Margaretha Ullfors ställer sina första två frågor: ”Vad innebär valen regeringen får? Vad blir konsekvenserna om man inte väljer?” Den kusliga sanningen om terrorns krav kryper närmare. 
Den svåraste frågan återstår. Vad händer om statsmakten Sverige gör ett val? 

Bok nr 1 i trilogin "Mördare utan mord"

Bok nr 2 i trilogin "Kontrollanten"

Nu är trilogin klar. Ljudboken förväntas under vintern 2018.